woensdag 30 mei 2007

Lancering website Surinaamse oud-internationals


oud-international Humprey Mijnals - foto://surinamestars.com

Afstudeeropdracht ROCvA

AMSTERDAM - Oud-international Humphrey Mijnals en aanstormend Feyenoord-talent Diego Biseswar verrichten vrijdag 1 juni de feestelijke aftrap van de website www.surinamfootballstars.nl. Het wordt de eerste website over Surinaamse oud-internationals.

De lancering vindt plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Stichting ROVI (Reünisten Oud Surinaams Voetbalinternationals) op de vestiging in Amsterdam Zuidoost van het ROC van Amsterdam. Aansluitend zal de heer Louis Giskus (voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond) onderscheidingen uitreiken aan de oud-internationals. Tijdens de reünie is er ook een historische fototentoonstelling van de stichting ROVI te bezichtigen.

Afstudeeropdracht
Onderwerp van www.surinamfootballstars.nl zijn de geschiedenis en ontwikkeling van het Surinaamse voetbal. De nieuwe website is een afstudeeropdracht van Jermain van Friderici, student Bedrijfskundige Informatica aan de Hogere Economische School (HES) Amsterdam. Hij heeft hiervoor samengewerkt met de mbo-studenten van KIT, het projectbureau voor de ICT-opleidingen aan het ROC van Amsterdam. In KIT werken mbo-studenten zelfstandig aan opdrachten, met hbo-ers als coach.


Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is het grootste ROC van Nederland met vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen meer dan 36.000 studenten deel van 13 jaar en ouder. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot webdesigner en grimeur. Het ROC van Amsterdam kent opleidingen op de niveau's mbo-plus, mbo (middelbaar beroepsonderwijs) en voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Ook educatie en inburgering (onder meer taalonderwijs aan volwassenen) vormen een integraal onderdeel van het ROC van Amsterdam.

Lees: "Het begon niet met Gullit en Rijkaard"
Google