dinsdag 5 juni 2007

Career mobility voor talentvolle Surinaamse vrouwen


Uitstroom arbeidsmarkt
overtreft aanwas

UTRECHT- Op vrijdag 15 juni organiseert het Surinaams Inspraak Orgaan de bijeenkomst Career mobility voor talentvolle Surinaamse vrouwen. De bijeenkomst vindt plaats bij FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling, te Utrecht.

Het fenomeen van de vergrijzing en het probleem van gemiddeld oudere werknemers in relatie tot de arbeidsmarkt heeft momenteel veel aandacht. Politici, beleidsmakers noch ondernemingen kunnen voorbij gaan aan de vraag hoe het probleem van de verwachte krapte op de arbeidsmarkt op te lossen.

De uitstroom van oudere werknemers overtreft de aanwas van (her)intredende. Na een periode van economische recessie, trekt de economie weer aan. Het gevolg is: meer vraag op de arbeidsmarkt. Hoewel de arbeidsmarktpositie van Surinaamse vrouwen ten opzichte van vrouwen uit andere etnische groepen en zelf ten opzichte van autochtone vrouwen voorop loopt blijkt dat Surinaamse vrouwen nauwelijks of niet doorstromen naar hogere functies of vanwege het draaideur effect weer uitstromen.

Het Surinaams Inspraak Orgaan wil graag met laag, middelbaar en hoog opgeleide Surinaamse vrouwen en werkgevers discussiëren over problemen waar beide partijen tegenaan lopen. Tijdens deze discussie zal onder andere ook gesproken worden over arbeidsbegeleiding. Surinaamse vrouwen worden van harte uitgenodigd om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Meer informatie over deze bijeenkomst inclusief het programma wordt u binnenkort toegezonden. U kunt ook terecht op onze website sioweb.nl.
Google