maandag 11 februari 2008

Nieuw in Suriname: 'House of Blues'


Met uitzicht op Palmentuin

PARAMARIBO - Sinds 1 februari is Suriname een aantrekkelijk alternatief voor muziekliefhebbers rijker geworden. Op die dag opende namelijk House of Blues haar deuren. Een aanvulling van het nachtleven in Paramaribo, immers welke serieuze stad heeft er geen bluescafé?
House of Blues is een sfeervol café aan de Rooseveltkade 12, met een prachtig terras dat uitzicht geeft op de Palmentuin. Zoals een goed café betaamt zijn uiteraard in House of Blues alle dranken verkrijgbaar, daarnaast is er een bescheiden menukaart met gerechten die verwijzen naar Amerika, de bakermat van de blues.

In het café wordt hoofdzakelijk bluesmuziek gedraaid. Opmerkelijk is dat House of Blues beschikt over een professionele geluidsinstallatie waarop bluesliefhebbers in de gelegenheid worden gesteld om hun eigen favoriete blues muziek te laten horen. Daarnaast bestaat er in House of Blues permanent de mogelijkheid voor gasten om mee te stemmen over het ultieme bluesnummer voor Suriname. Op twee pilaren midden in de zaak kunnen de bezoekers hun favoriete bluesplaat vermelden of mee stemmen op songs die al op de palen staan. Medeoprichter en uitbater van House of Blues is Gabor Staakman, een Nederlander die al meer dan 15 jaar in Suriname woont en die in onder meer De Knots, Het Leidseplein en De Punt zijn sporen heeft verdiend in de lokale horeca. House of Blues is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 18.00 uur tot stemming.
Het streven is om een eigen House of Blues Band te vormen, tot die tijd zullen er regelmatig live optredens van andere bands zijn. Uiteindelijke doel is het creeeren van een geheel eigen Surinaamse variant op deze muziekstijl; Palmgarden Blues.
Google