maandag 25 februari 2008

2e editie succesvolle Rapworkshop Paramaribo


Auditie rappers, zangers & dichters

PARAMARIBO - Na het grootse succes van de vorige rapworkshop voor de Bolletjes Estafette in Suriname, Nederland en Curacao organiseert Fawaka Creations voor de tweede keer een inspirerende rapworkshop met MC Fit (Glen Faria), Blaxtar (Kevin de Randamie) en producer Delarick.

De origine van rapmuziek is begin jaren ‘80 ontstaan in de achterbuurten van New York (US). Jongeren gebruikten deze nieuwe muziekvorm om sociale misstanden aan te kaarten en de realiteit uit de armere buurten weer te geven. Ten onrechte heeft rap, ook in Suriname, vaak een negatief karakter. Fawaka Creations wil met de komende rapworkshop Surinaamse jongeren een stem geven voor hun dagelijkse realiteit en laten zien dat hoe op een creatieve manier met woorden gespeeld kan worden.

Begin april zullen vijftien jongeren tien dagen lang onder begeleiding van Blaxter en MC Fit de kneepjes van het vak bij gebracht worden op het gebied van rappen, teksten schrijven en performence. Aan de hand van het thema “geweld” wordt een aantal nummers gemaakt. De jonge rappers zullen daarbij zoveel mogelijk een eigen visie op het onderwerp geven en hun eigen ervaringen in de rapteksten verwerken. Uiteindelijk worden de twee beste nummers professioneel opgenomen en wordt er een videoclip gemaakt. Verder wordt er gezorgd voor media aandacht en diverse optredens.

Om talentvolle rappers, zangers en dichters (spoken word) een kans te geven een plek in deze workshop te bemachtigen, worden er verschillende audities gehouden.
· vrijdag 29 februari 16:00 – 19:00 Stibula (Latour)
· zaterdag 1 maart 16:00 – 19:00 Buurthuis Pasinsia (Flora B)


Google