vrijdag 7 maart 2008

Carl Breeveld praat: “PAPA’S TORI”


Zondag 9 maart 2008

13.00 inloop; 13.30 start

Zorgcentrum – De Leeuwenhoek

Kleiweg 314– 3045 PM Rotterdam [nieuwe tijdelijke locatie]

Hillegersberg-Schiebroek; achter St. Franciscus Ziekenhuis

Te bereiken met tram 25 en 21

INFO: 010 - 2130 387 * 06 - 25 220 150

INFO: 010 - 436 14 88, De Leeuwenhoek [Gertrurde]

BOEKPRESENTATIE “PAPA’S TORI”

Kinderen zitten vaak met talloze vragen over hun vader. Binnen zwarte gezinnen uit eerdere oude generaties is moeder de persoon die meer openheid heeft naar kinderen. Waar moeders antwoorden geven op vragen van kinderen, zwijgen vaders. Wie is mijn vader eigenlijk? Waarom begrijp ik hem niet? Zijn enige vragen waarmee kinderen worstelen. Jonge generatie zwarte vaders brengen hier in verandering . Carl Breeveld van Stichting Man Mit’ Man www.manmitman.net – in Suriname - heeft een werkboek als handleiding samengesteld voor kinderen die hun vader aan de hand van vragen leren kennen

De vragen zijn heel concreet en confronterend en laten geen ruimte open voor twijfelachtigheden of onwaarheden.

Het werkboek is een mooie gelegenheid voor vaders om een stukje eigendom op te schrijven. De kans is groot dat er bij het beantwoorden van sommige vragen geheimen onthuld zullen worden, maar de schrijver roept de papa’s op die onthullingen te doen. “Je voelt je zoveel beter als je het hebt verteld, ook al gaat het niet gemakkelijk”. Aan de ene kant doet hij een beroep op de vrouwen en kinderen heel vertrouwelijk om te gaan met de verhalen en ze binnen het gezin te houden en aan de andere kant de informatie niet tegen de mannen te gebruiken.

De schrijver zegt in de toekomst meer te gaan schrijven over jongemannen, de relatie vader-zoon en de relatie alleenstaande moeder- jongens. De laatste veertig jaar hebben wereldorganisaties zich te veel, terecht, geconcentreerd op vrouwen en kinderen, waardoor de jongens en mannen in een vergeethoek zijn geraakt”.

Bronbasistekst: Ingrid Hill-Peerwijk

“Papa’s Tori” wordt tijdens Literair Café Kotomisi Shop op zondag 9 maart 2008 gepresenteerd. Discussie en interviews met de initiatiefnemers en publiek van dit project staan centraal, naast prachtige foto’s van vaders en hun kinderen.

Literair Café Kotomisi Shop is mede mogelijk gemaakt met medewerking van Humanitas Zorgcentrum De Leeuwenhoek www.humanitas.nu.

DE KOTOMISI SHOP

IN BILLBOARD INT. MALL, BENEDEN

WEST-KRUISKADE 47B - R’DAM [7 minuten lopen vanuit CS R’dam]

010-21 30 387 | 06 25 220 150

www.kotomisishop.eu

Google